Trevlig smashed potato-helg

3 maj, 2019

Vi har just ätit middag. Kött å pärer. Det var gott. Fredagsgott. Det bli lite helgfeeling när man stökar på lite extra och till och med kommer ihåg att tina kantarellsås, vilket jag gjorde idag. 

Vi testade smashed potatoes. Eller på svenska, kokpärer som man slänger på en plåt å trycker till och smetar på nå´ klet med vitlök. Kletet jag gjorde bestod av röd lök, gul lök, vitlök och kryddor. Blandat med smält smör. In i ugnen en stund och sedan var det klart.


Innan ugnsvistelse…


Efter, tillsammans med kött och sås. 

Köttet var färdigmarinerad karré från Nyhléns Hugosons och skulle säkert ha blivit allra bäst på grillen egentligen. Men eftersom det är typ vinter här och gasoltillgången var lite oklar så blev det stekpannan i stället. Ljuvligt gott det med. Och vad enkelt det kan vara ibland. Bara skära upp och steka.


Suddig men helt spontan reklam för bra, norrländska köttprodukter

Precis nu sitter jag i vardagsrummet. I skrivhörnet i soffan där jag ofta sitter med macen i knät. Runt omkring mig pågår lite av varje. Danne kollar på nån film, jag tror det är Gatsby med Leonardo di Caprio. Tänk att den karln inte verkar åldras förresten. Leonardo, menar jag, Danne åldras, med största värdighet vill jag gärna understryka men ändå, han åldras helt normalt. Men inte Di Caprio. Han ser fortfarande ut som en pojke tycker jag. Det måste vara det där runda och skägglösa. Inget fel i det förstås, säkert många som gillar det.

Annat som händer är att Elias och hans kusin spelar franska gamla schlagerdängor ute i köket. Matilda gör läxor (hur provocerande ambitiöst är inte det på en fredagskväll?) och försöker förstå hur dörrhandtag och vattenlås fungerar. Lovisa är märkligt tyst så jag antar att hon sitter och stirrar ner i en telefon.
Den enda som fattas är Linnea, hon är på brottning i Lettland.

Nu ska det visst vara kaffe på ingång om jag inte är helt felinformerad. Kanske lämpligt att logga ut och öppna en godispåse då.
Hoppas alla har en bra fredagskväll och håll tummarna för att det inte blir någon komplicerad kalvning eller annat tok i morgon bitti. Linda jobbar helg och jag tänkte sova. Hårt och länge. Eller i alla fall en liten stund.

Några timmar genom Ångermanland
Fel månad