Ett tjurigt hej!

Nu måste jag logga in här och visa några fina tjurbilder. Det är inga renrasiga supertjurar det här men de är väldigt köttiga och fina. Snälla är de också. Och de verkar ha fattat vad deras jobb går ut på. 

Vi har delat upp alla kor och kalvar på två beten. I den ena hagen går de som har tjurkalvar och i den andra de som har kvigor. Det är för att vi inte ska behöva sortera dem senare när de blir större och börjar bli könsmogna.
De kalvar som är födda tidigt på våren blir stora framåt hösten och då vet man aldrig vad drifterna kan ställa till med. Några dräktiga småkvigor vill vi inte ha, och även om risken nog är rätt liten måste vi minimera den enligt djurskyddslagen.

På varje bete har vi två tjurar. Förra året hade vi bara en men det var oroväckande många kor som var tomma. En av killarna var nog inte så pricksäker, eller så hann han helt enkelt inte med. Dessutom känns det som att unga tjurar lätt kan bli lite väl tuktade av korna?  Så de inte vågar hålla sig framme på samma sätt och betäcka alla? Kan det vara så, eller vad säger erfarna dikobönder?

Nu har vi som sagt två i varje hage och det känns som att det funkar bra. De är lugna och snälla och verkar intressera sig ordentligt för de kor som visar brunst. Vi får väl se till våren hur resultatet blir.

Det är Linda har fotat som vanligt. Tack för det!

Just nu ska jag flyga in i duschen för jag ska snart åka och dansa lite. Sol, lagom varmt, klänning som funkar att dansa i utan att visa trosorna (hoppas jag, ska göra ett extra snurrtest innan jag åker) och Expanders som spelar på den lokala dansbanan. Borde kunna bli en riktigt trevlig kväll!

För den som undrar om Danne följer med så är svaret nej. Han har annat som fyller honom med glädje och energi. Vad det är kan jag visa i morgon men jag kan ge några ledtrådar redan nu: schakt, virke, armering och betong… Kanske inte den svåraste gåtan att knäcka!