Hur idylliskt får det bli?

Våra små fjälldjur är på sommarkollo nu. På en oerhört vacker plats. Gudmundstjärn.

Gudmundstjärn är ett välbevarat gammalt skogshemman från 1700-talet. Ett fint kulturminne i närheten av Indal i Medelpad. Ladugård, vattensåg, boningshus och smedja finns att se och under sommaren finns guider på plats som kan berätta om gården.

Får, getter och kor brukar beta markerna och i år är det två kor från en bonde i Indal samt Giklan, hennes två kalvar och tjuren Ralf.


Ralf kom dit sist av alla. Damerna var nyfikna och sedan visade de honom vilka som bestämde i den här hagen. De var lite strikta mot honom i början men jag tror de var glada över att ha fått herrbesök!

På tal om idylliskt. Jag är ute på en liten skrivturné just nu och slås om och om igen av hur vackert Sverige är. Västerbotten och Norrbotten har levererat kan man säga. Idag ska jag åka hemåt. Genom inlandet är planen. Det ska bli trevligt.