Den där vagnen

10 september, 2019

Jag hintade för ett tag sedan om att vi har en ny vagn på gården. Danne gillar som bekant vagnar och när jag var i Afrika slog han till på en ny Palmse. 

Ja, jag vet, nu låter det som att 1, vi har jättemycket pengar och 2, att min man köper saker i smyg när jag är borta. Men så är det förstås inte. Varken det ena eller det andra.

Här är den i alla fall. Fin va?

En 22 kubiks Palmse 1922. Lite mindre än den andra vi har, vilket Danne tycker är jobbigt när barnen påpekar, men den kommer nog att funka helt perfekt.

Tanken var ju att den skulle komma väl till pass i tröskningen men än så länge har den inte belastats överdrivet mycket. Och blir det inte bättre väder snart får vi nog frakta något annat än spannmål i den.

Blä, vad jag gnäller på vädret varenda gång jag skriver här! Men det är ju en rätt betydelsefull faktor i min tillvaro så det är svårt att låta bli att tänka på.

Nu däremot ska jag försöka att inte tänka så mycket alls. Jag ska ta en hutt Gammeldansk och gå och lägga mig för jag är förkyld och trött. I morgon väntar veterinärbesök och kvällsjobb i stan. Är förhoppningsvis pigg och rask när jag vaknar. Eller i alla fall hyfsat vid liv.

Har hur som helst en fin vagn att titta på genom feberdimman.

 

Vad var det för överraskningar?
Kan tyvärr inte berätta