Vad var det för överraskningar?

Om man ska ha överraskningar och inte berätta i förväg kan det ju vara bra att återkoppla sedan och avslöja vad det var man syftade på. Nu har Lindas kompisar som läser den här bloggen frågat henne vad det var för nyheter som väntade i måndags så nu blir det bilder även här. 

Vi,  eller okej då, jag menar Danne, har gjort klart väggarna som vi började med förra veckan. I stället för en låg betongkant och fula trejongrindar finns nu en tryckimpregnerad plankvägg som byggts ihop i överkant för att vara stadig. Det ser nästan likadant ut som det gjorde innan snöraset förutom att det inte är något tak över.

Så skönt att få bort de där fristående grindarna!

Sedan har det monterats upp bättre inredning på ett annat ställe också. Även här fanns det trejongrindar förut och det var tungt och besvärligt att stänga in djuren för skrapning. Suck och stön och ont i axlarna. Nu är det bara att släppa på en kedja och stänga med den här fasta grinden. Likadant i andra änden. (Svårt att förklara så man fattar men det är så mycket mer lättjobbat nu)

En sak som är lätt att förklara är den här!

En vanlig plastgrep som hänger vid foderkrubborna så att man enkelt kan skotta fram foder utan att behöva gå till ladugården och hämta redskap. Det var Lindas idé att den skulle hänga där och det är kul med sådana där små förbättringar. En liten sak, en grep för ett par hundringar, men jag lovar att den betalar sig många gånger om rätt fort eftersom man får renare i krubborna och mindre foderspill.

Den sista grejen var en plastlåda på bordet i ladugården. Innehållet i den kostade avsevärt mycket mer än grepen men förhoppningsvis är den värd det. En sladdlös klippmaskin. Linda verkar i alla fall gilla den!

 

Någon som vill boka en tid på Nysäters Klipp och Fix? Snygg-Linda friserar, snabbt och effektivt!

Det är kul med anställda som kommer med idéer och förslag till förbättringar. Stort som smått. Det värmer verkligen att engagemanget finns och det bygger en bra vi-känsla tycker jag. Det känns som att man strävar åt samma håll och vill komma någonvart med både produktionen och arbetsmiljön. Och kanske med frisyrerna i arbetsgruppen.

Jo, förresten! En sak på Lindas önskelista om jag inte lyckades förverkliga var en tvättmaskin till kalvtäcken. Någon som kan ge tips på något prisvärt? Måste man ha en sådan där dyr Vascator eller finns det hushållsmodeller som fungerar hyfsat? Hur gör andra? Här är det högtryckstvätten eller hemmamaskinen som gäller. Känns inte helt optimalt.