Tacojäveln!

En vanlig dag på gården och jag vet inte var tiden tog vägen egentligen? Jag har skött djur och Danne har lagrat in spannmål. Nu är det redan kväll och vi har ätit tacos. Eller tacojäveln som jag brukar säga. Kan vi prata lite om den, förresten? Tacojäveln? 

Folk säger att det är så enkelt med tacos. Att det passar perfekt på fredagar när man är lite sliten för man slipper stå och laga och hålla på. Jag säger: Va? Vad är det som är enkelt med tacos? Och vadå inte laga? Räknas det inte att man måste hacka ungefär en en halv grönsaksdisk? Gärna hela familjen om man ska vara riktigt, sliskigt radhuslycklig.
Helst ska det också ske utan att någon skär tummarna av sig, börjar bråka på grund av lågt blodsocker eller tjuväter all gurka. Sedan ska man lägga upp i små skålar, röra ihop guacamole, hacka ännu mer grönsaker och fösa undan kärnor, förpackningar och skal. Och så får man vakta folk som stjäl chips i förväg.

Skulle det vara enkelt? Va?!

Kanske är det köttfärsstekningen som är det enda som räknas som matlagning? Är det så folk menar? I så fall är det ju inte så komplicerat förstås. Men hackningen alltså… den är ingen lek alla gånger.

Nästa grej är ännu värre och kanske det värsta av allt. När man väl sitter ner, lugnet har lagt sig och man äntligen ska få äta. Då ska alla ha tusen små skålar skickade till höger och vänster! När man är som allra hungrigast!

– Kan du skicka majsen? Kan du skicka tomaterna? Kan du skicka köttfärsen? Kan du skicka osten? Kan du skicka crème fraischen?
– Nej!! Jag kan inte skicka någonting! Jag vill äta! Nu!

Man ska inte gnälla på mat på det här sättet, jag vet ju det. Men ändå. Jag. Blir. Galen! Till slut ropade jag:
– Det här är anledningen till att så många separerar i Sverige! De pallar inte tacoskickandet! De måste få slippa minst varannan vecka!

Då blev det lite lugnare och alla började be alla utom mig när det skulle skickas grejer. Trots att jag satt närmast. Sedan fick jag vin. Och godis. Någon föreslog till och med att mamma borde få för-äta lite de dagar vi ska ha tacos. Det var en bra idé tyckte jag. Och så blir det buffédukning på bänken hädan efter så alla får hämta själva.

Jag älskar mat och tackar såklart inte nej om jag får tacos. Det är ju gott och så. Men helst tar jag något annat om jag får välja. För nervernas skull. Något som serveras i högst fyra kärl, inklusive sås och grönsaker.

Hoppas alla har en fin fredag och att all tacos i alla svenska hem har gjorts på svensk köttfärs. Det är ändå det viktigaste.