Lindas första praktikant

Om man ska ha en praoelev på gården är det himla bra om det är en lantbrukarson. Det blir så mycket enklare då!

Vi har haft Petrus från Kalknäs Gård här i två dagar och Linda har varit hans handledare. Hon sa att det inte kändes som att som att ha en praktikant, eftersom han var så duktig. Här är det foderblandning på gång.

Smart och rolig var han också. Får påminna henne om att skriva det i dokumentet som ska tillbaka till skolan sedan.

Nu är frågan varför han inte ska vara här i morgon när vi ska verka klövar? Hade varit bra med lite extra krafter då, särskilt när det är vår första stora klövverkardag någonsin. Men han är redan på väg till andra gårdar nu. Snabba praktikryck minsann men vi tackar för de här två dagarna.

Nu vet vi alltså att Linda fungerar optimalt som handledare och utbildare. Så om någon annan vill praktisera här är det bara att slänga iväg ett mail. Eftersom vi är vana vid Petrus nu, en kille med bra förkunskaper, så nöjer vi oss såklart inte med mindre. Jag tänker också att sökande som kommer med egen grävare skulle kunna gå före i kösystemet. Vi skulle nämligen behöva få några småsaker fixade här. Även duktiga Fiatmekaniker och folk med bra kontakter i betong- och asfaltsbranschen skulle kunna funka som praktikanter på Nysäter. Eller en person med en svinbra offert på diverse däck eller stabila verkstadsportar.

Kom igen, jag vet att ni vill!

I morgon ska vi som sagt verka klövar. På alla kor utom en. Gissa vilken? Berättar mer i morgon. Men håll gärna tummarna för att dagen ska flyta på smidigt för oss som är nybörjare i dikobranschen. Det ska i alla fall bli spännande och roligt. Hoppas jag.