Vilket är det bästa kalvtäcket?

Finns det någon som skulle vilja ge mig lite tips och råd? Vi ska köpa in kalvtäcken och jag behöver veta vilka som är bäst och mest prisvärda. Någon som har testat olika? Nöjd eller missnöjd? Vad ska man leta efter? 

Vi har haft täcken på kalvarna tidigare och särskilt nu på hösten när nätterna blir kalla och temperaturen både inne och ute går upp och ner känns det bra att stoppa om de minsta lite extra. För att inte tala om på vintern.

Våra kalvar vistas inomhus i isolerade stall men utan tillskottsvärme Jag upplever att de minsta djuren vi köper in, de som bara är ett par veckor gamla mår väldigt gott av täcke även om de inte är ute.

Tidigare har vi haft vanliga tygtäcken. Enkla och funktionella men inte så kraftiga. Spännen och band hade lätt för att lossna och tyget blev rätt utmattat efter ett tag. Nu är de på renovering hos min mamma så för tillfället har vi inga täcken alls. Och kylan börjar smyga sig på.

Igår gjorde jag ett spontant försök i väntan på att köpa in det perfekta täcket. Jag gick in på Biltema och köpte fyra regntäcken för hundar och två fleecefiltar.

En filt räckte till två täcken. Dubbelt lager fleecetyg ger rätt bra med värme. Och så ett fuktavstötande täcke ovanpå. 

Väldigt enkelt och de satt rätt bra. Jag hade nästan kunnat köpa en mindre storlek tror jag.
Jag la filtbiten under bara, direkt på kalven, och så täcket utanpå. Det som saknas är band runt bakbenen men det verkar funka som en enkel lösning för små kalvar i ensambox. Är de flera tillsammans och börjar bli lite mer aktiva vill de nog gärna bita och dra i alla lösa flikar på varandras täcken så att de tappar dem.

Inte optimalt såklart. Men ett enkelt tips för den som akutbehöver ett billigt täcke kanske? Även bra om kalvarna rymmer. De syns!

Nu undrar jag vilka täcken ni andra bönder föredrar? Det behöver alltså inte vara ett vintertäcke för utomhusdrift men gärna någonting stabilare än bara tunt tyg. Finns ju en del att välja på.

Tacksam för tips!