Vad har jag haft för mig denna söndag?

Tack för alla fina kommentarer och delningar av mitt förra inlägg. Det värmer att det finns så många som vill vara med och sprida andra tankar än billiga köttskampoäng.  

Den här söndagen har jag ägnat mig åt diverse städning här på gården. Tömt ströbäddar, städat foderbordet i Hangarn, skrapat gångar och fyllt på med flis lite här och där. Och skött djur förstås. Det är extra kul just nu för alla kalvar är så pigga och glada. Ingen hosta, inget krångel, bara ett varigt öra men det är ett väldigt litet bekymmer. En tjur som jag oroat mig lite för verkar må bättre också. Jag misstänkte att han hade ätit något vasst, men nu beter han sig nästan som vanligt. Håller tummarna för att det ska fortsätta så.


Renskrapat foderbord. Tjurarna verkar inte fatta vitsen med det. Inte alls imponerade över att det är tomt på mat


Tur att jag fyllde på sedan då. 


Nu är de nöjda igen. Foto från Valmeten. Gaah, vad jag är nöjd med den lilla traktorn alltså! Måste bara hitta en gammaldags motorvärmarsladd med tre piggar. 

Danne har varit på tävling med ett brottarbarn hela helgen så jag har jobbat själv. Skönt ibland tycker jag. Men inte så bra för blodsockret. Jag glömmer lätt att ta rast och gå in och äta. Och det är ingen martyrgrej, det bara blir så. Jag drar igång en massa projekt och är på tre ställen samtidigt och så lyssnar jag på någon bra bok. ”Jag ska bara…” tänker jag, och så går timmarna.

Nu är familjen komplett igen och i morgon börjar en ny vecka. Jag som precis hade börjat finna mig tillrätta med att ha höstlovslediga barn i huset. Nu ska de till skolan igen och själv ska jag på Lantmännens höstmöte i morgon.

Hoppas alla har haft en bra helg.