Stånd, blötsnö och snart jul

Stånd är ju ofta uppskattat och vintersolståndet är verkligen inget undantag. Nu går vi äntligen mot ljusare tider igen och jag tycker att det känns skönt att veta det även om det inte märks än på ett tag.

Den här helgen har vi ägnat oss åt diverse julförberedelser och vanligt jobb här på gården. Idag var det riktigt tråkväder med vattnig isgata överallt. Supertrist. Sedan kom någon sors blötsnö i jättefina, stora flingor men som gjorde att man blev helt genomblöt bara av att gå från den ena traktorn till den andra.

Tjurarna ville knappt kliva upp när jag skulle ströa ut halmen åt dem. De ville ha julmys inne på bädden tydligen och det kan man ju förstå en sådan här dag.

Blir det vit jul? Grön jul? Isig jul? Det kan verkligen bli hursomhelst i år känns det som. Rätt vilsamt att man inte kan påverka det. Och jul blir det ju ändå. Om bara två dagar. Det ska bli trevligt, jag känner det i år. Jag har inte lika mycket föräldraångest och flyktkänsla den här gången. Det får bli som det blir och jag ser fram emot att äta gott och umgås.

Förresten har jag redan firat lite för-jul. På måfå. Jag och min syster gick och såg Mammas Nya Kille på Tonhallen igår och det var verkligen kul. Både föreställningen och att hon ville följa med.


Hörrr du vem som viskarrr i ditt ööörrrra!?

Nu ska jag stänga denna blogg för ikväll och se om familjen kommer någonvart i förhandlingarna om var julgranen ska stå. Det finns två alternativ. Antingen i vardagsrummet, vilket kanske är vanligast i många hem, eller i köket. Det som talar för vardagsrummet är något om stilrent och närheten till julklapparna under kvällen medan köksalternativet har att göra med att Linnea gjort ett digert arbete för att frigöra plats där. Hon har till och med flyttat ut ett kylskåp och ställt in det i duschen (!) ute i fikarummet.
Ytterligare en sak som talar för köket är att svärmor och några fler kommer att sova över i vardagsrummet i julhelgen. Förra året, när vi hade granen där inne, föll den rakt över henne mitt i natten!

Hoppas alla har en bra dan, före dan-kväll. Vi ses i marschallens skugga!