Elektronikdöden

Nämen hej. 
Här händer det grejer kan jag lova. Som att min dator är dränkt till exempel. 

Uppenbarligen kommer en elektronikolycka inte ensam. Tjurarna stampade ju sönder min telefon härom veckan och i förrgår lyckades jag få min dator helt himla vattenskadad. Jag hade den på köksbänken alldeles normalt, slog på vattenkokaren utan konstigheter, vände ryggen till i sisådär tre minuter och fyrtionio sekunder och plask, så låg datorn i en stor vattenpöl och simmade för sitt liv. Någon hade överfyllt kokaren så när vattnet började bubbla rann det ut en mindre sjö genom pipen och bänken blev blöt. Mac-stackarn kunde inte göra mycket mer än att stilla kvävas till döds.

Som den handlingens kvinna jag är ringde jag försäkringsbolaget och sedan lämnade jag in datorn till ett serviceföretag vars lokaler jag har städat en gång i tiden. Då var det en postcentral (heter det så?) och jag minns att det var sjukt dammigt bland alla brev som skulle sorteras och bäras omkring i Timrå kommun.
Nu finns där inga postbuntar med gummiband, nu lämnar man sin dator där. Till män som inte ger några löften. Jag hoppas förstås att de kan laga den men håller förväntningarna på en högst rimlig nivå.

Har jag sagt att jag går på fotokurs förresten? Här är min första inlämningsuppgift. Med cool vinkel och kontrasterande färger tydligen. Bra start.

Idag har vi gått igenom några grundläggande kamerainställningar och jag fattar verkligen inte mycket. Men tänker att det bara kan bli bättre. Jag har i alla fall lärt mig att läge A på kameran inte alls är står för automatiska inställningar. Därmed fattar jag varför många av mina tidigare bilder inte alls blivit som jag tänkt när jag har använt det.
Numer är Auto bannlyst och jag ska äntligen få lära mig de rätta grunderna. Intressant och roligt men jag är lite trött i hjärnan.

Håll tummarna nu för att kameran inte blir den tredje manicken att gå hädan efter telefonen och datorn. Jag blir ruinerad!