Nygamla påhitt

Med kor på gården blir det lite nya grepp och idéer. Eller nygamla kanske man ska säga. Vi har gjort en provomgång med köttlådor igen och trots att jag var lite nervös för en massa olika saker blev det himla bra till slut.

Vi sålde köttlådor en period för nästan tio år sedan. Då hade vi ingen riktig plan eller struktur för det hela och det blev ganska arbetskrävande och besvärligt.

Nu gjorde vi ett försök igen eftersom många ville köpa kött direkt från gården. Våra kvigor från förra året är fina köttraskorsningar och eftersom alla inte ska sparas på passade det bra att de fick bli köttlådor.

Varför var jag så nervös? Allt gick ju jättebra!

Just nu pustar jag ut efter en rätt jobbig helg. 2020 är verkligen oron och ohälsans år såhär långt. För så många. Det gäller att ta vara på det som är bra, oavsett om det är corona eller något annat man tampas med för stunden. Andas djupt i vårsolen kanske. Och ta en stund att lyssna på takdroppet. Eller vad vet jag?

I morgon är det ny vecka och då ska jag och Linda utöva magi på kalvar som är krångliga med maten. Vi ska även flytta om lite bland djuren och göra upp en fin lista på saker som ska göras under veckan.

En till positiv sak är att jag tror att vi väntar smått ganska snart. Korna är så tjocka att de ligger och gungar fram och tillbaka när de ska resa sig upp (ser hysteriskt roligt ut) och vissa har börjar fylla sina juver. Snart klara för kalvning med andra ord.

Hoppas alla har haft en bra helg!