På gång

Nu när det går mot kalvningstider är man extra pigg på morgonen. Man vaknar med en helt annan energi och är liksom på gång. 

Det första man gör är att gå till korna och kolla om det har kommit någon kalv. Jag trodde att det var väldigt nära i helgen men än kniper de. Enligt beräkningarna är det inte riktigt dags förrän i månadsskiftet heller men de har sett så redo ut i flera dagar. Några har till och med varit lite slemmiga.

De flesta av korna har kalvat förr och har varit duktiga på att ta hand om sina kalvar. Några få kommer att vara nya i mammarollen men förhoppningsvis går allt bra för dem också. Ellie och Klara-Bella-Lejonfot ska till exempel kalva för första gången. De är lite speciella för de har varit med så länge. Särskilt Ellie har så bra gener också. Hon är dotter till Kjellina som är den snälla, sällskapliga ledarkon tillika supermorsa.

Jag ska visa några bilder på dem någon dag framöver. Ellie ser rolig ut för hon är högre bak än fram och Klara-Bella ser nästan ut som en vuxen ko redan.


En annan mamma med en liten plutt. Ser fram emot detta!

Det är som en julkalender nästan. Fast med fler luckor. Man går här och vet att man har 41 små överraskningar framför sig. För det är ju lika spännande varje gång någon liten tittar ut.