Det närmar sig

Nu är det snart dags för de stora höstjobben hos korna. Det är ofattbart att september snart är slut men det ska bli roligt att köra igång med allt. 

Det som händer de närmaste veckorna är att tjurkalvarna ska skiljas av och flyttas upp till de andra grabbarna, kor och kvigkalvar på nedre betet ska köras hem, klövar ska verkas och dräktigheter ska undersökas. Ströbädden ska tas ut också, och ungkvigorna, Dannes kvigsamling, ska flytta in eller åka vidare till slakt eller försäljning.

Redan nu börjar vissa kor se lite tjocka ut om magen och det syns inte så många oroande tecken på brunst. En av dem som går här hemma verkade lite kärvänlig i helgen men det är också den enda jag har sett som visat nån större tjurlängtan på sistone.

Kalv eller inte kalv? Det är frågan.

Dräktighetsundersökningarna är nog det jag ser fram emot mest faktiskt. Det är spännande och så är det väldigt bra. Man får veta och behöver inte undra och gissa när våren och kalvningarna närmar sig.