Vem är hon?

Det är inte så lätt att hänga med i svängarna alla gånger och ibland nämner jag folk till höger och vänster här precis som att alla vet vilka de är. Igår fick jag en fråga. Vem är Emelie?

Ja vem är Emelie egentligen? Hon som skymtar förbi här på bloggen ibland på torsdagarna?

De som läst länge kanske minns henne. Hon jobbade en del hos oss för några år sedan. Eller för några barn sedan kanske man ska säga. Nu är hon tillbaka en dag i veckan och det är vi glada för.

Det började när Danne berättade om en härlig tjej som han träffade när han hälsade på hos en annan bonde här i närheten. Han hade en så glad energi när han kom hem och jag undrade såklart vem den där kvinnan kunde vara?
Ett tag senare träffade jag henne själv. På en Lantmännenträff som jag var med och ordnade hos en lammproducent. Det föll sig så att vi behövde folk och hon hade några luckor i sitt schema så då passade jag på att fråga om hon kunde jobba hos oss? För jag fattade precis varför Danne verkade gilla henne och jag ville också smittas av den där härliga energin!

Denna kvinna är arbetsam och intresserad och har dessutom det naturliga djurögat. Hon är van vid att lösa problem och har god övning i just den konsten eftersom hon alltid har jobbat mycket, äger flera fastigheter, har egna djur, ett gäng krånglande bilar och dessutom hela fem barn.

Tidigare har hon kört lastbil, svetsat och varit personlig assistent.

Här lagar hon och Danne ett trasigt skoplås.

Vad viktigt det är med personkemi när man ska jobba ihop, eller hur? Eller när man ska lämna över sina ansvarsområden till  någon annan. Det var samma sak med Linda när hon började här. Redan i telefon kändes det bra och när hon kom hit för att testa märkte jag direkt att det skulle funka. Med Emelie är det också sådär naturligt.

Att få skratta är också ovärderligt och med Emelie vet man aldrig vilka historier man ska få höra. Det kan vara allt ifrån anfallande ankor till utdragning av tänder och ekivoka relationstips.

Nu vet ni!