Vad gör du, Linda?

Tjurrusning, kalv-kaos eller nötkreatursparkour? Någonting spännande drog hon i alla fall igång där hemma, Linda.

Hur okontrollerat det än ser ut så var det trots allt bara en djurflytt. Med extra många avvanda kalvar samtidigt. Vi brukar släppa ut dem och låta dem gå själva förbi uppställda grindar till de större boxarna utanför ladugården. På så sätt slipper man krångla med var och en i grimma vilket inte är så kul utan mest frustrerande och slitigt. Nu kan de gå tillsammans och för egen maskin.

Priset man får  betala är att de stökar till litegrann på vägen i rena glädjen. Varför de ska klättra på balarna vet jag inte men kul verkar det vara för det är alltid någon som passar på. Till slut går de ut genom dörren till höger i alla fall. Om man begränsar vägen tillbaka in i ladugården och låter dem få nosa på allt först.

Sedan återstår att sopa ihop, göra rent i boxarna och fylla på med nya småttingar.