Fångad för frisering

I år har vi satsat på att höstklippa korna lite strategiskt för att de inte ska bli så skitiga. Det är kul tycker jag men denna gång har andra fått vara frisörer.

Danne fick hjälp av Jenny från Knösbrudens Alltjänst härom dagen och de hann, förutom de vanliga sysslorna, en hel massa klippningar under dagen. Dubbla maskiner och de nya låsfronterna var till god nytta skulle jag gissa. Enkelt när man slipper ta in vågburen och fösa in dem i den. Mycket smidigare att de fångar sig själva när de stoppar in huvudet för att äta.

De flesta tycker att det är riktigt behagligt så de står gärna stilla. Medan andra passar på att trippa omkring lite om det kittlas för mycket.

Vi klipper lite på låren och under magen bara. Inte så de blir kalla.  Med lite kortare päls på utsatta ställen fastnar inte skiten så lätt. Korna har ju halmad ströbädd men under höst och vår när det är smetigt ute och fuktigt i luften lyckas en del bli skitiga ändå. Det är stor skillnad från ko till ko också. Vissa är väldigt rena av sig medan andra passar på att ligga i skrapgången eller ute i hagen ibland och då går det fort för den tjocka vinterpälsen att bli smutsig.