Snö och slangar

Vi har världens snöoväder här. Så pass att skolskjutsarna är inställda i morgon i hela Sundsvalls kommun. Kanske blir det snökörning med traktor och vagn i dagarna och då är ju det lämpligt att Danne precis har bytt ut några dåliga hydraulslangar på stora Palmsevagnen. 

Egentligen var det bara två som var trasiga men alla fem som är trädda genom ramen på vagnen var lite risiga. Bäst att ligga steget före och byta allihop när han ändå skulle krångla med att få igenom dem.

Nu är det fräscht och droppfritt.

Vagnen är vår Palmse 2226.

Det snöar och blåser som sjutton nu när klockan precis passerat 23. Det var till och med en extrasändning på radion tidigare ikväll med anledning av vädret. Varningar, strömavbrott och trafikolyckor. Vintern är verkligen inte supercharmig tycker jag. Inte just nu i alla fall.

Det är tydligen första gången på tio år som en klass 3-varning utfärdas på grund av snöfall och vi ska visst kunna få uppemot 70 centimeter på kort tid. Intressant att se vad man vaknar upp till i morgon… Såhär såg det ut när vi var färdiga med kvällslagårn.

Här har ATL skrivit om Västernorrlandssnön:
https://www.atl.nu/entreprenad/snostorm-vantas-i-vasternorrland-klass-3-varning-utfardad/
Och intervjuat både Peter och Stefan som jag känner. Och Lars Strundin, men jag tror de menar Lars Strindin, från Sidensjö:

Hoppas nu detta oväder drar förbi så skonsamt det bara går. Och att det inte slår om åt något håll och blir antingen svinkallt eller milt och blött nu när vi ska få så så stora mängder snö. Vi vill inte ha besvärliga strömavbrott eller knakande tak. Om vi får be.