Nio nya

Ett gäng nya kalvar kom i veckan. Pigga och fina. En av dem var lite väl pigg.

Vi hämtar oftast kalvarna själva i hästfinkan. När vi kommer hem kör vi nära ladugården och öppnar. Om kalvarna får lite tid på sig att bedöma underlag och lutning går de snart ut själva.

Men man får vara alert så de inte sticker åt fel håll!

Den här killen var en liten sprattelgubbe. När han kom ut blev det fart. Han fintade mig och stack iväg på en egen upptäcktsfärd.


Liten möter stora. Hej, hej, vilka är ni?

Kom tillbaka nu, du måste växa på dig lite innan du får flytta ut till de här grabbarna!

Till sist var alla på rätt plats och nu försöker de lära sig våra rutiner. Tre av dem, de minsta, har egna boxar och de större går i en gruppbox. Några av dem hade lite diarré igår så jag la på dem täcken som extra omvårdnad. I morse fick de elektrolyter i mjölken för att återställa salt-och vätskebalans. De är pigga och glada så magarna är nog snart återställda. Flytt och foderbyte kan orsaka en del stök men kalvar som är friska i grunden klarar det.

Idag ska jag ägna mig åt det jag borde ha gjort igår men som inte blev av. Jag ska bära in spån och mjölkpulver i ladugården sedan ska jag städa både inne och ute. Kanske åker hela julen ut idag. I alla fall granen i vårt vardagsrum. Den börjar se mer än lovligt risig ut.

Ha en fortsatt fin söndag!