Dannes tjejer har flyttat

I fredags flyttade Dannes småkvigor in i kostallet. De behöver klippas litegrann och det är svårt utan låsfronterna. Dessutom kan de få näringsrikare mixfoder om de bor där och det är bra så de växer på sig ännu mer. 

Jag säger Dannes kvigor för det är han som inte kan låta bli att köpa fina djur han ser ibland. Några i hans samling har blivit betäckta och har ingått i koflocken men de flesta är köttdjur som ska till slakt.

Hittills har de haft ett eget vindskydd och en ganska stor grindhage. Dock är det antingen för mycket snö eller för blött runt balkorgarna nu och vissa envisas med att ligga i utkanten av bädden eller vid maten så att de blir skitiga.

Eftersom jag inte är hemma och har sett flytten har jag bara bilder på hur det såg ut när de bodde i vindskyddet. Mysigt ändå. Man kunde lägga in halm såhär, en hel bal direkt med gripen, eller också köra emot med halmfräsen och spruta in. Nu har de fått en egen avdelning mellan korna och tjurkalvarna och där trivs de säkert också bra. Jenny var hos oss och hjälpte Danne i fredags så det gick nog både snabbt och smidigt att flytta dem.