Två till!

Två nya killar har vi fått i dagarna. Napoleon och Kringlan. Napoleon är grå, alldeles blyertsgrå, och Kringlan har jag inte sett än, han föddes idag när jag inte var hemma. 

Vi tycker om att få tjurkalvar eftersom tjurar är vår grej här på gården. Förra året var det nästan exakt 50/50, tjurar och kvigor, och det blir spännande att se hur det blir i år. Två grabbar redan bådar ju gott i alla fall.

Napoleons mamma är förstakalvare och hade inte riktigt koll på vad hon varit med om i början. En liten kalv bara sådär, och äta skulle han också. Till slut fattade hon vad som förväntades av henne och nu tar hon hand om honom hur bra som helst. Han diar så det smaskar lång väg och mamman är stolt och omhändertagande.

Förstfödda Cookie har blivit väldigt pigg och rask de senaste dagarna. När hon inte ligger såhär och bara är söt rejsar hon runt och hoppar i halmen.

Som man kanske har förstått vid det här laget har vi fikabrödstema på kalvarna i år. Det finns ju så många bakverk och det är kul att namnge de som föds här hemma. Om vi orkar hålla ut och ge alla 40 egna namn vete tusan, men så här i början blir det lite extra personligt och roligt.

Napoleon förresten, det är väl en trevlig bakelse? Fin också men jag undrar när jag smakade en senast? Inte sedan jag fick veta att jag var glutenintolerant i alla fall och det är ju snart tjugo år sedan. Ändå känns det som att jag vet precis hur den smakar. Det där övre smördegslagret med vinbärsglasyr och så grädden och vaniljkrämen i mitten… Är den god på riktigt? Eller blir smördegen blöt och sladdrig?

Här under skulle det ha varit en bild på en Napoleonbakelse men jag hittade ingen på Pixabay. Blev en på Nappe himself istället. Fast han tydligen inte har något med själva bakverket att göra.

Tadaaaa!!

– I seger du förtjänar champagne, i nederlag du behöver det.

…sa han tydligen, säkert med myndig stämma. Klok man på ett sätt, han hade ju en poäng där. Men kanske ett råd som kan leda till visst alkoholberoende? Tur jag inte gillar bubbel.

Kalvar däremot gillar jag skarpt!