Äntligen klara med skörden

Jodå, ibland tar det ett tag men nu är vi äntligen klara med förra årets spannmålsskörd.

Vädergudarna var inte riktigt med oss i höstas och därför blev en del av halmen kvar på några av åkrarna i Storbränna. Nu var det hög tid att få undan den inför årets säsong och Danne planerade in den perfekta dagen. Efter några riktigt varma dygn med lagom blåst hade halmen torkat till rätt bra. Stefan stod för strängningen, Danne balade och Håkan och Jesper körde hem. Det såg lite knasigt ut när balpressen dammade iväg såhär i mitten av maj men balar blev det.

Halmen är kort och stråsvag efter en vinter på fält men oväntat fin. Inget synligt mögel, ingen äcklig mosig smet i balarna utan riktigt hyfsat strö.

Dagen efter kom regnet så det var alldeles perfekt att vi fick upp allt från backen medan det var torrt. Nu är halmhögen större igen och odlingsåret 2020 avslutat på riktigt. Skönt.