Småpluttarna ställer till det

Det vimlar av kalvar och nu börjar de bli busiga. Både de som går med mammorna och de som är inne i ladugården. 

Vi har släppt ut korna och de äldsta kalvarna så de får vara i hagen om de vill trots att det inte växer något där än. De gillar att ströva omkring och ligga ute när det är soligt. Kalvarna har världens race över stock och sten och blir mer och mer självständiga för varje dag som går. Någon kryper under strängen medan en annan rymmer över foderbordet och så får mammorna stå och råma efter dem. Tur de kommer tillbaka när de blir hungriga.

Eller när det är nyhalmat och de kan lägga sig inne på bädden.


Lite av ett dagis. Det är bara kalvarna som kommer in här tack vare en smart öppning i en av grindarna.

Bland de inköpta kalvarna i vanliga ladugården sker det också en del hyss. Se hur den där brunvita står med frambenen i kraftfoderkrubban! Alltid ska han göra det! Han kliver inte ens ner när man öppnar grinden utan åker liksom med så långt han kan. Han söker uppmärksamhet som en annan besvärlig tonåring och bryr sig inte ett dugg om att han skitar ner fodret med klövarna. Kaxig är han också. Vill gärna busa och försöka stångas när man är inne i boxen och skrapar. Tur han är liten så man hinner sätta sig i respekt innan han blir för stor.


Tounge-out-tuesday är de bra på att fira också!