Detta har hänt

En bra dag. Massor av saker är gjorda men inget är uppskrivet i vår bok i fikarummet. Sorry Linda, om jag kommer ihåg det så skriver jag i morgon bitti, annars kan jag berätta här på bloggen vad som är avklarat!

Det mesta flöt på riktigt bra idag och nu på kvällen när temperaturen äntligen är någorlunda vettig vill man inte sluta jobba. Alla djur vaknar till också så det är så trevligt och harmoniskt när svalkan kommer. De vilar nästan hela dagarna när det är såhär varmt men på kvällarna är de uppe och äter eller hittar på hyss. Som att rymma ut på vift från mammorna och springa på foderbordet.

Under dagen som gått har jag bland annat tömt ströbäddarna hos mellankalvarna och flyttat ut nya kalvar från ladugården. De fick sand som strö och och verkade tycka att det var riktigt svalkande och skönt. Tyvärr går det inte att visa någon bra bild, det ser jättetråkigt ut trots att djuren är supernöjda.

Det är även skrapat överallt, hangarn, kossorna, stolp- och herefordhallen, halmat samt påfyllt med mat i kalvarnas kraftfoderautomat. Automaten för salt och mineraler hos korna måste fyllas i morgon men det som var kvar hade stelnat så jag fick knacka lös och skrapa fram det sista.

Halmhögen i hangarn är bortstädad också och Giklan och de andra fjällisarna är skjutsade till sommarbetet i Gudmundstjärn. Det är så idylliskt där att man nästan ryser. Jag ska visa fler bilder en annan dag men visst ser det härligt ut?

Annat som är gjort förutom den vanliga djurskötseln är gödselförflyttning från kornas platta till brunnen och förberedelse för rengöring av foderbord i morgon bitti. Jag har även CDB-rapporterat djur hit och dit, ätit glass och legat under ett träd och druckit kaffe. Så himla produktiv!

Det enda som står kvar på dagens lista är träning men det struntar jag i. Det får räcka med den fysiska aktivitet som skett här hemma idag. Jag har trots allt rört mig en hel del.

Ännu en julidag är snart till ända och nyss fick jag feeling och förberedde mat tills i morgon. Kotlettrad, lök och potatis blev det. Hoppas det smakar. Nu ska jag toksova några timmar innan en ny vecka tar fart. Antar att jag kommer att vakna och känna mig som en säck mögelhö i morgon bara för att jag har haft så hög energi och arbetsglädje idag. Vi får se!

Hoppas alla har haft en bra sommarhelg.