En milstolpe

Listan på allt som ska göras och på allt vi ligger efter med är lång just nu. En trasig traktor gjorde inte saken lättare eftersom en av de viktigaste göromålen var att köra hem förstaskördsbalarna. Nu har vi kommit ikapp lite. 

Jag börjar tro att enda sättet att ta sig fram någorlunda tryggt och säkert genom jordbrukets arbetstoppar är att ha en traktor mer än man egentligen behöver. För de tillfällen när en av dem går sönder. Inte om alltså, utan när. Jag är så förbannat trött på trasiga traktorer och nu har vi en på verkstad igen. Oklart när den kommer tillbaka. Sist tog det fyra månader.

Tack vare en demotraktor och kollegan Stefan har vi hankat oss fram medan andra traktorn har gått med balpressen. Idag kördes sista balen hem.

 

Jag försökte fota högen för den är gigantisk. Vet inte om det syns så bra vilket hav av balar det är? Mycket mat till hungriga djur.

Nu är det bara ko-fodret i Holm, andraskörden som ska tas om någon vecka och sedan halmen som ska skjutsas. Men förstaskörden, den är banne mig hemma nu!

Demotraktorn vi fick testa var en New Holland T6 155 från Eriksson i Myre. Den var bra men orkade ju inte dubbla släp. Stefans John Deere vill också bara dra ett åt gången men idag var Stefan själv och ännu en av hans traktorer med så då gick det undan. Vad gjorde man utan goda grannar?

Goda vänner är också fint att ha och besök av sådana fick vi alldeles innan helgen. Så kul! En annan rolig sak var att vi åkte till Sandnäsets camping igår och hade en sorts familjekväll. Det var länge sedan.

Nu är det söndag kväll och snart måndag och nya tag. Nya mål och nya milstolpar. Jag är på sjukhuset med barnet och ska snart sova. Hoppas alla har haft en fin helg.