Hon blir kvar

Nu är det bestämt. Som jag trodde lyckades hon ta sig fram till en tjur vid sin senaste rymning och nu är hon troligtvis dräktig. Och om hon inte är det lär det märkas om ett par veckor för då blir hon väl brunstgalen igen. Fina lilla kviga. Nu ska du bli kvar hos oss som ko!

Alla är nog nöjda. Kvigan, Danne, Linda, jag (om än lite tveksamt) samt ett gäng läsare här som också tyckte att hon skulle få bli kvar. Frågan är bara vad hon ska heta? Vi kan ju inte kalla henne Kåtfia, det känns inte helt okej… Men hon är verkligen killtokig och väldigt nära sina drifter. Och hon går sin egen väg. Genom alla hinder. Finns det någon härlig känd manslukerska med mycket energi och livslust som man kan döpa henne efter? Eller en fruktbarhetsgudinna kanske?

Förslag välkomnas, här är några som jag kom att tänka på:

Flora

En romersk växtkraftgudinna som dyrkades av både män och kvinnor.

Venus

Även hon från den romerska mytologin. Kärlekens och den kvinnliga skönhetens gudinna. Fräsig staty förresten, eller hur? Och han som står bakom gör ju inte heller ont att titta på.

Carmen

Den förföriska och självständiga fabriksarbeterskan i Bizets opera. Nyckfull och fräck.

Afrodite

Grekiska mytologins fruktbarhets- och kärleksgudinna. Sensuell och härlig.

Marilyn

Ett riktigt bra ko-namn faktiskt. ”Happy birthday Mr Bull..” skulle hon kunna råma förföriskt efter tjurarna.

Min spontana favorit är nog ändå Carmen. Jag gillar namnet och tycker att det passar bra. I operan är ju Carmen väldigt här och nu och dessutom omöjlig att kontrollera. Lite som när den här damen får feeling och skuttar över stängslen för att komma in till Leffe. Vad tycker ni?