Snart har de en hage

Danne har börjat med stängslet kring kornas rastyta och det blir riktigt rejält och bra. Det här ska hålla året runt och fungera som en permanent hage så det är lika bra att göra allt ordentligt. 

Telestolpar för grindpassagerna grävdes ner redan när planen gjordes i ordning och nu har han lagt överliggande stolp för stabilitet. Jag tycker det ser lite westernaktigt ut men framförallt väldigt stabilt.

Stängseltråden är nog den grövsta jag har sett så nu ska alla brunstgalna damer hålla sig inne framöver.

I framkant, mellan passagerna, satte vi vanliga grindar. Det skulle ju ha varit nya, skinande blanka förstås men så ser inte bankkontot ut för tillfället.

Sju grindar fick vi avvara, men det var det värt.

På min lunchpromenad gick jag till skogen och plockade kantareller idag. I stället för en skrytbild på dem (som jag annars är väldigt sugen på att lägga ut) kan jag visa de här bilderna som jag tog på väg ner igen. Här ser man lite bättre hur planen ser ut i förhållande till kostallet.

Drömmen är nu att stängsla in hela det hygge som syns i framkant. Det gränsar fint mot resten av kornas skogsbete men ligger dessvärre inte inom våra ägor.

Många nyfikna ville följa arbetet. Jag tror de kommer att trivas med sin nya rastgård. Samtidigt bävar jag lite för dagen när de ska springa ut där för allra första gången och fräsa runt på den fina, helt plana ytan.

 

 

 

 

 

 

 

(Jaja, men okej då… om ni TJATAR! Visst kan jag väl visa dagens kantarellskörd då! Om ni så gärna vill se! För den här gången. För er skull. Inte alls för att jag är stolt och svampgalen eller så. Verkligen inte!)

Tada!