Det blir rörande bra

Vattenkoppsdag denna tisdag. Eller snarare bila-hacka-spetta-byta-gjutardag. Danne och Örjan har jobbat i hangarn och vi får nya, fina termorör till vattenkopparna. 

Många av termorören i hangarn har börjat se sina bästa dagar. Från något lite skav till helt uppfrästa har de varit. Jag fattar inte hur nötkreatur gör riktigt. De har ju inte ens tänder i hela käken! Ändå lyckas de bita sönder det mesta, även hårdplast. Får de bara upp ett litet hål är det tydligen ett stort nöje och fullkomligt omöjligt att låta bli att fortsätta gnaga.


Och gnaga.


”Benny Bäver was here”

På de värst skadade rören gjorde vi ett test för ett tag sedan med ett plåthölje som spändes runt dem, men det blev inte tillräckligt tajt så djuren kom åt att skada dem också.


Svårt misshandlad plåt kring plaströr.

Det var elva år sedan vi byggde hangarn (första delen 2010, andra delen 2013) och med tanke på den tiden och alla djur som passerat har plaströren hållit rätt bra ändå. Nu var det trots allt dags att byta och det blev ett rejält jobb. Rören var fastgjutna i klövpallen så till en början behövde det bilas och spettas men till sist kom nya rör på plats.
Som så mycket annat hos oss kommer de här termorören från Ofab. Jag tycker de har bra grejer och jag säger som Örjan, vilken glad överraskning att samma modell fanns kvar i sortimentet fast det gått ett antal år.

De är så roliga de här två. Man blir glad av att se dem jobba. De kan varandra efter många års samarbete och kamratskap. Det blir avslappnad och skämtsam stämning och de får alltid mycket gjort.

De nya rören gjöts fast och mer hann jag inte se för jag var bara hemma på blixtvisit från sjukhuset.


Rören ska hålla vattenkopparna på plats och skydda mot kyla och yttre åverkan. Snygga är de också när de är nya och rena. 

Skönt att bocka av det här från att-göra listan. Dessvärre hann de inte allt annat jag hade tänkt att de skulle få gjort av bara farten. Vi får helt enkelt boka in en till dag, hur det nu ska få plats i höstschemat.