Ett sporttips i bondebloggen

Hej och god kväll! En snabb grej bara! Jag vill göra något så ovanligt här på bloggen som att tipsa om en idrott. En sport för oss som inte roas så mycket av sådant, frånsett när ens egna barn tävlar så man gråter och biter knogar förstås.
Jag har upptäckt Timbersports! 

I morse gick jag förbi TV’n här på sjukhuset och såg en jätteung Gunde Svan svingandes en yxa i Nyhetsmorgon. Självklart var det inte Gunde utan sonen Ferry Svan och han fick mig att genast att gå in på Youtube och söka på ”timbersports”. Jag blev hooked! Råstarka människor i varierande ålder och med skiftande kroppsform hanterar yxor, motorsågar och två meter långa handsågar med sådan precision och explosivitet att man blir alldeles matt! Och på tal om matt. Min favoritatlet hittills är veteranen Matt Gurr, en tasmansk karl som med sina 55+ år tävlar mot människor som är trettio år yngre.

Om man vill inspireras av andras fysiska prestationer i ett rejält men inte så välkänt tävlingssammanhang så är det här en riktigt cool grej!

Här är några länkar:

Otroligt spännande att kolla på, alla grenar är intressanta och man sitter med skräckblandad förtjusning när de här killarna och tjejerna hugger exakta jack ett par centimeter från fötterna och kapar perfekta ”cookies” med trettio kilo tunga motorsågar.

Nästa år är det VM i Göteborg. Ses vi där eller??!