Hoppfull, råkall morgon på farmen

Idag klev jag upp riktigt tidigt och drog igång dagen. Det var ruggigt och kallt men med värmen på i hjullastaren och kaffe i muggen tinar man upp även en sådan här torsdag.

Första stoppet var hangarn. Där är det alltid väldigt lätt att stänga in tjurarna för skrapning den här tiden på dygnet. Alla ligger och trynar förnöjt och det är mysigt att höra deras tunga andning och se hur avslappnade de är. Tyvärr är det väldigt svårt att göra dem rättvisa på bild i avsaknad av dagsljus så här är istället en morgonpigg L60

Först efter att jag stängt in tjurarna brukar jag köra pushern på foderbordet och bära foder till övriga djur som behöver påfyllning. Om man gör det innan vill några alltid fram och äta och då har man stört friden så det blir krångligare att stänga in dem.


En morgoncheck hos korna hör också till rutinen. Jag kollade så alla mådde bra och nådde sin mat. Här ska jag skrapa senare under dagen om det behövs.

Efter skrapning och utsläpp av tjurar var det dags att gå till småkalvarna. Jag hann nästan allt, utom disk och lite annat, innan jag behövde gå in och väcka skolbarnen. Om en stund är o’boyen varm och mackorna rostade och jag ser fram emot att Håkan ska komma hit och göra oss sällskap alldeles strax. Han ska vara här och jobba med plöjningen nu ett tag och det känns både roligt och hoppfullt. Kanske hinner vi ändå allt vi ska denna höst?