Raka diken och blött i backen

Grävningen på arrendemarken i Norafors blev klar idag med hjälp av Anders från Norrlands Gräv och Transport. Det var blött i backen så en bandgrävare var bra att ha.   

Diket som de tidigare grävda dräneringarna mynnar ut i (här kan man läsa om dem) rensades och snyggades till idag. Både diket och berörda vägtrummor sänktes med ca 50 cm och diket förlängdes med ungefär hundra meter.

Den dränerade svackan kunde höjas upp lite också med hjälp av dikesmassorna så det blir nog en klar förbättring av hela ytan.

Med tanke på hur blött och lerigt det var och hur skitigt allt blev var Anders glad att hans nya grävare inte var körklar än. Den får glänsa ett tag till och dessutom ska den inte vara ute på landsbygden och jobba till en början.

Titta på den här snyggingen. Det är en trettio tons CAT 325 Next Generation som ska till Nacksta i Sundsvall på sitt första uppdrag. Där ska ett hyreshus dräneras om och det ska grävas på hela nio meters djup. Om jag känner någon som har en fikavänlig balkong i området vill jag gärna sitta och titta på ett tag!

Efter dräneringen ska den gå på underhåll och utbyggnad av fjärrvärmenätet och fjärrkylan åt Sundsvalls Energi. Kanske kommer den också till Nysäter i framtiden, vem vet? Det har ju en tendens att bli ett och annat byggprojekt här och både djur och människor gillar grävare.

Såhär såg det ut för några år sedan. Avelstjuren uppvaktade inte bara kossorna om man säger så.

 

Foto: Anders Eriksson, Norrlands Gräv och Transport