Lördag och lagervaror

God lördagsförmiddag till alla där ute. Idag har vi frost och solsken och det är helt underbart. Man är så van vid dimma och regn nu att man blir alldeles förvånad när det är kallt och klart ute. 

Igår flyttade jag in några av kalvarna från balkongen eftersom det blev plats ledigt där när ett gäng tjurar gick iväg tidigare i veckan. Några av småttingarna har diarré och då vill jag ha dem inne där det är lättare att ha uppsikt över dem.

När det gäller lösa kalvmagar tycker jag att Biopect är bra att ta till. Vi använder det förebyggande till de minsta också, alldeles när de kommer till gården och allt är nytt och ovant. Då kan det vara bra med lite extra stabilisering.
Biopect är ett sorts tillskottsfoder med växt-, frukt-, och potatisfibrer samt glukos och elektrolyter. Vi försöker se till att alltid ha det hemma och man behöver inte tveka att använda det då det inte ger några biverkningar.

Tidigare blandade vi pulvret direkt i mjölken men nu har vi funnit att det löser sig mycket lättare i ljummet vatten. Jag brukar göra en liten skvätt bara och sedan blandar jag det med mjölkgivan. Då får de i sig det av bara farten.

När det gäller de tvåbenta på gården finns det också sådant som man alltid vill ha på lager. Dock kan det sina ibland och det är alltid lika jobbigt. Nu är det i alla fall påfyllt på Nysäters fikafront och det är skönt för jag skäms alltid när vi måste ta till Lindas nödkaffeburk som hon har i sitt omklädningsskåp. Visst är hon en mönsteranställd på många sätt? Själv har jag nog aldrig haft med mig reservkaffe hemifrån till en arbetsplats!

Idag är det Danne som chefar hemma på farmen. Jag är sjukhusmorsa och lämnade honom med en avklipp brytbult på mixervagnen som jag inte hann byta ut. Hoppas det går lätt att ordna och att alla djur sköter sig så han hinner få lite helgkänsla också.

Ha en tjurigt bra lördag allihop!