Säg att det inte bara är jag som är trött

För andra kvällen i rad är jag tidigt i säng och ser fram emot en riktigt god natts sömn. Visst är det väl fler än jag som är vansinnigt trötta nu i novembermörkret? Jag är då definitivt inte mitt piggaste. 

Vi har haft det lite väl tufft i familjen de senaste veckorna och det spär väl på det hela antar jag. De dygn vi spenderar med barnet på sjukhus är viktiga men också mentalt krävande. Jag är hemskt trött just nu och även om det är trist att vara det så är det också fascinerande hur kroppen berättar vad både den och hjärnan behöver. Om man pallar att lyssna förstås men det blir jag faktiskt bättre på ju äldre jag blir.

Hela min varelse behöver vila och sömn nu och jag försöker ge den det så gott det går. Att få jobba och röra sig utomhus känns också som en ynnest men ack vad det är skönt att inte vara mitt uppe i skörd eller höstbruk längre. Det dagliga arbetet räcker gott och väl och det finns alltid mer att göra än det man hinner.
Idag har jag till exempel klippt en grupp lurviga tjurar. Det var roligt och gav mig nya krafter. I morgon ska jag skicka mina skär på slipning ifall fler behöver friseras men de allra hårigaste är avklarade nu.


Klippbild från förra året.

I morgon jobbar Linda trots att det är fredag. I vanliga fall är hon här måndag till onsdag men den här veckan har hon bytt för att det skulle stämma bättre med den andra gården hon jobbar på. Lite lyxigt känns det måste jag säga. Fredag är ju nästan helg. Om jag är riktigt trött kanske jag tar en ledig morgon innan vi sätter fart med allt som står på listan. Vi ska bland annat tömma ströbädd, skrapa extra rent hos korna och köra bort skräp. Jag tror det blir en bra dag.

Såg ni första bilden förresten! På tal om att vara klar med sommar- och höstgörat. Sista ballasset kom hem för lite drygt en vecka sedan. Check!