Äventyrlig start på året

Kjellina tyckte att årets första dag skulle firas in ordentligt. Hon är vår jobbigaste ko men en av de absoluta favoriterna. Helt klart den med mest personlighet. 

Om något nytt eller annorlunda händer är hon alltid först framme. Jag vet inte hur hon gör men hon har järnkoll på allt och är extremt nyfiken. Envis är hon också. Om hon bestämmer sig för en sak kan inget rubba henne. Hon vill inte missa något och just nu är hon extra besvärlig när vi ska fösa ut korna och ordna renbäddat åt dem. Hon vill stanna inne när de andra går ut och eftersom hon vet att vi inte kan bära henne till hagen står hon bara still helt lugnt och vägrar lämna sin plats vid foderbordet, hur vi än lockar och tjoar. Då händer det ibland att vi tröttnar och låter henne stå och äta medan vi skrapar och ströar.

Idag tyckte jag att hon hade lite väl utsvävande idéer för rätt som det var hade hon promenerat ut i det fria! Hon tog några skutt som för att retas med de andra brudarna innanför stängslet men ganska snart lugnade hon ner sig och spatserade iväg till småkvigornas del av foderbordet.

Där finns nämligen mixfoder istället för balar. Kraftfoder, som finns i mixen, är Kjellinas stora svaghet så varför inte ta hjälp av frambenen för att komma åt?

Eller klättra upp helt och hållet?

Jag gjorde färdigt allt jag skulle och lät henne njuta av sitt lilla äventyr på årets första dag. När jag var klar följde hon snällt med i stallet igen. Nöjd med att hon fick göra som hon ville en stund kan jag tro.