Klövar, snö och covid

Snön har fallit ymnigt här i trakten och Danne jobbar nätter i stan med traktor och tippvagn. Jag vet inte när han sover för han har även gjort en massa arbete hemma på dagarna. Till exempel assistans vid klövvård.

Två av våra kor behövde extra omsorg så Mikaelas Klövvård kom för ett specialbesök. Eftersom det inte var så många som skulle kollas räckte det med att använda den enkla verkstolen som vi har hemma. Den har inga hydrauliska funktioner men den funkar bra ändå om man har lite tid och handkraft.

1220 är en av våra äldsta kor. Snart 10 år.  Hon är en jämtländsk, ganska vresig dam, som hade ont i fötterna för tillfället. Hon har haltat tidigare också men fått vara kvar då hon repat sig och blivit bra igen. En riktig supermorsa är hon och ett tryggt ankare i flocken med sin sura tantpondus. Plopp säger det när hon kalvar och sedan tar hon hand om sina småttingar enligt konstens alla regler och lite till.

Verkstolen har Dannes pappa Stig byggt själv. Superbra att ha för småinsatser.

Extra koll och omvårdnad men inga skador hittades. Vi får hoppas att hon blir bättre snart. Tur att det är mjukt underlag både på ströbädden och ute i hagen. Fluffig snö är nog skönt att gå på när klövarna ömmar.

I morgon är planen att jag ska komma hem en stund och jobba men just nu sitter jag fast på sjukhuset på grund av covid. En person här på avdelningen har testats positivt så nu är det strama tyglar som gäller. Hoppas vi inte är smittade vi med, jag och dotra, eller i alla fall att vi inte blir så sjuka om vi drabbas.