En nyttig olycka

Klantig är mitt mellannamn och nu har jag lyckats igen. Vätska och elektronik. Som om jag inte testat det tidigare med jättedåliga resultat?

En telefon i en mjölkhink. En annan i en vattenpöl och en tredje nedmosad i koskit. Kaffe och kokande vatten över datorer och hörlurar i tvättmaskinen. Been there, done all of that. Även denna gång var det återigen min stackars dator som var illa ute men som ett mirakel verkar fördelarna har övervägt nackdelarna.

Den är tålig min gamla Mac. Den har varit med mig överallt genom åren och fått stå ut med både iskyla i nattkalla bilar och afrikansk värme. Några smällar har den också fått mellan varven och en gång var den nära att brinna upp när jag utsatte den för en billig Kinaladdare.

Idag råkade jag hälla ett glas vatten i den! Rakt ner i tangentbordet och jag vet inte hur det gick till. Har väl ”legat med Släppen” kanske och det var ju synd att jag inte märkte något av det i så fall.

Säger man så i övriga delar av landet förresten? När någon är fumlig och tappar grejer?
– Har’ö lega mä’ Släppen inatt, höhö!?
Jättekul. Verkligen.

Eftersom jag inte bara är klantig utan även snabb som en katt flög jag upp på en millisekund och började skaka datorn lagom våldsamt för att få bort allt vatten. Sedan fick den hänga på ett element några timmar innan jag vågade starta den igen. Den gick igång som den skulle men svartnade efter en stund… Två timmar till i värmen men sedan kunde jag inte hålla mig längre. Hade redan fått ekonomisk ångest och kollat upp både numret till Timrå Data och sökt på Netonnet efter billigast möjliga ersättningsdator.


Bild från 2016 men samma dator! Undrar varför jag satt vid skrivbordet men hade datorn i knät?

Det gnisslade oroväckande i den till en början men nu har min kära lilla kamrat varit igång och samarbetat perfekt riktigt länge. Det mest positiva med detta skrämskott var att jag äntligen fick den berömda tummen ur och började kolla vilka inställningar jag egentligen har för molnlagring och liknande. Jag hann bli livrädd att mista alla gamla bilder på barnen som jag har liggande i väntan på att någon gång sortera och spara ner. Nu kan jag vara trygg med att allt viktigt hamnar på iCloud ordentligt och jag har tillochmed rensat, gjort mappar och slängt en massa onödigt skit som jag inte behöver. Bra olycka ändå. Tack Släppen!