Topp tre läskigast just nu

Mycket är skrämmande i dessa tider men för egen del är det inte ryssar utanför Gotland som känns otäckast. Här är mina värsta denna lördag!

3) Kliva in i hjullastaren

Enkelt men ack så farligt. Gården är helt täckt av is och varje gång jag ska hoppa in i hjullastaren ser jag framför mig hur jag halkar precis innan och slår överkäken rakt ner i det räfflade metallfotsteget. Aj! Jag har inte tid att bli skadad och det enda positiva med det är att jag kanske skulle få fina, raka framtänder om jag slog ut de jag har!

2) Tanka traktorn


Så läskigt! Dieseln rinner ner i tanken medan pengarna får stora feta örnvingar och flaxar iväg mitt framför ögonen på mig. En tröst är i alla fall att man delar denna skräckfilm  med tusentals bondekollegor, åkare, snöröjare och andra som fortfarande är beroende av vanligt bränsle.

1) Planera skörden


Första plats. Det här är nog det mest skrämmande av allt. Vallskörden 2022 blir ingen billig historia, det är ett som är säkert. Balplasten är svindyr så nu räknar vi på alternativa lösningar för att få till en så kostnadseffektiv foderproduktion som möjligt med de nya förutsättningarna. Helst skulle vi vilja bygga en plansilo men det får bli längre fram i så fall. Kanske blir det för första gången en limpa?

Annat läskigt är att ta på sig jackan som jag klippt tjurar i (den är full av små stickiga hårstrån som inte försvinner i tvätten), att råka se gödningsräkningen i pärmen (fast man försöker bläddra förbi jättefort) och att inse att det är slut på potatis i skafferiet.

Vad skrämmer er i helgen?