Där var veckan igång

Veckan rivstartade med en läckande vattenkopp och jag har totaldäckat i soffan ikväll efter att ha planterat om husets alla blommor. 

Linda möttes av en pool i hangarn i morse när hon gjorde dagens första runda hos djuren. En vattenkopp hade hakat upp sig och det var blött i hela gången och ända ut förbi betongplattan. Härlig start på dagen…
Som tur var gick det lätt att åtgärda problemet och det blev inte ens särskilt stressigt. Både Danne och jag var hemma för ovanlighetens skull så vi kunde dela upp oss alla tre och laga kopp, skotta vatten och göra vanliga morgonladugården.

Från och med idag är vår covidkarantän slut och det innebär att L60’n äntligen ska få sin efterlängtade vinterservice. Planen var att Lindsjö-Tomas skulle hjälpa oss med det redan förra veckan men då var det inte så smittsäkert här så det fick skjutas upp. I morgon gör vi ett nytt försök och då hoppas vi att inget kommer emellan.

Danne är sjukhusförälder just nu och i morgon bitti ska vi bytas av igen. Linda jobbar som vanligt  måndag-onsdag och förutom hjullastarservicen och de vanliga rutinerna ska vi hinna med djurflytt, veterinärbesök och klippning av de sista tjurarna den här veckan. Hade jag tänkt i alla fall.

Nu ska jag sova och försöka undvika att drömma mardrömmar om blomjord och rangliga växter. Nästa gång det är dags att plantera om ska jag hålla mig långt hemifrån, det är ett som är säkert. Alternativt byta bort den sysslan mot något som jag har bättre sinne för. Det vill säga nästan vad som helst.