Vilda väckarklockor

En trög torsdag från morgon till kväll. Jag har varit trött och haft träningsvärk mest hela dagen men tjurarna gjorde i alla fall sitt bästa för att hålla mig vaken. 

Vissa dagar är det som att gå i sirap, eller hur? Det mesta känns tungt, man gäspar oavbrutet och saknar all tillstymmelse till studs i fötterna. Just då brukar saker ha en tendens att jävlas lite också, bara för att man inte ska somna till antar jag.

Dagens projekt utöver djurskötseln var att klippa en grupp tjurar. De var mellanstora och lätta att driva in i karusellen och vågburen. När jag klippt sju stycken fick jag slut på batteri i telefonen och gick in en snabbis för laddning och akutostmacka. Det tog kanske fyra minuter för mig att hämta laddaren och slänga i mig den där mackan och när jag kom ut igen var tjurarna lösa! De som var färdigklippta alltså, de som skulle gå snällt i en grindhage och vänta på att kompisarna skulle bli klara, de hade plötsligt brutit sig ut via en grind som var lite trasig och de var överallt och ingenstans. Jättekul tyckte de. Jättejobbigt tyckte jag.
Bättre blev det inte när jag råkade släppa ut avelstjuren Leif mitt i allt också! Han är listig och lyckades finta mig när jag skulle stänga in hans grupp på bädden för att få in rymlingarna på skrapgången. Givetvis skulle han också vara med och leka ute i det fria. Jag som tycker att han har nog med roligheter hela somrarna…

Efter uppställning av fler grindar och lite spring hit och dit fick jag till slut in alla där de skulle och dagen kunde fortsätta. Några bilder när de kutade runt och levde rövare lyckades jag däremot inte ta. Jag hade fullt upp med att försöka vara på tre ställen samtidigt och få alla på rätt plats igen.

I morgon ska jag klippa den sista gruppen och då ska jag inte fuska med några halvtrasiga grindar. Helt och snyggt ska det vara och inte ett enda djur ska få komma på villovägar. Då kanske jag kan fånga lite av dagen med kameran också.