Nu är han här!

Han anlände nästan i smyg. Plötsligt låg han bara där i halmen. Torr och fin och med en mamma som vet precis hur en slipsten ska dras. Årets första kalv!

En av de nya korna blev först ut, precis som det var sagt, och rätt som det var hade hon en stor och fin tjurkalv vid sin sida. Han är jättesöt och verkar så pigg och stark. Trefärgad  i ljusbrunt, grått och vitt.


Kanonbra start på kalvningssäsongen måste man säga. Okomplicerad förlossning, duktig mamma och en tjurkalv precis som vi vill ha. Och framförallt, han är pigg och frisk vilket är det allra viktigaste.


Kolla det vakande ögat. Mamman har full koll på alla omkring sig. 

Det enda som är en aning minus är att kossan är lite väl beskyddande. Inte galen eller så men hon vaktar ordentligt, i alla fall nu första dygnen. Greven blev lite närgången alldeles efter födseln och han fick veta den hårda vägen att han borde hålla ett visst avstånd. Stackars dumma gris, han borde fatta vid det här laget att han riskerar stryk om han är för nyfiken!
Hon markerade lite mot mig också men det känns som att hon kommer att lugna sig med tiden. Som ny i besättningen är tilliten inte riktigt prövad så vi kommer att vara extra försiktiga kring de här korna som vi inte känner så väl. Vi vill inte ha några olyckor förstås men heller inte stressa korna i deras viktiga arbete med kalvarna.

Ko och kalv får vara själva på en egen del av bädden nu. Lite avskilt och lugnt men alldeles intill de andra. Hoppas fler kommer snart så han får kompisar att busa med!

Frågan är bara vad han ska heta? Att döpa åtminstone den första är ju lite av en tradition.