Sådant jag uppskattar

Söndagskväll och snart slut på februari. Tiden går så märkligt snabbt och samtidigt så långsamt just nu. Dagarna tickar iväg och man jobbar, viker tvätt, matar djur och läser läxor. Allt medan världen håller andan.

Vi har haft en bra söndag med trevligt lunchsällskap idag. Våra vänner Janis och Sandra kom hem till oss med kryddiga korvar som vi grillade alldeles utanför huset och det var så himla trivsamt. Varför krånglar man till det så ofta? Istället för att bränna på lite korv bara? Jag bestämde mig genast för att bli en person som eldar och spontangrillar mycket mer framöver. Jag tror det kommer göra mig gott.

Helgen i övrigt har mest handlat om arbete. Upp- och nedgångar på gården och spänd förväntan i kostallet. Vi har två nya kalvar som studsar runt där nu och jag skulle inte bli förvånad om Linda möts av en till i morgon bitti.
Hos övriga djur är det mest som vanligt. Foderborden är rena inför veckan som kommer och alla är mätta och nöjda.

Vår äldsta dotter har varit hemma på sportlov under veckan också och det har varit roligt. Fast hon har mest jobbat hon med. Hon arbetar på en mjölkgård här i närheten när hon är ledig från skolan men nu sitter hon på tåget tillbaka till Skåne igen. Det känns tomt när hon har åkt men jag är glad för veckan som gått. Det var kul att ha henne hemma ett tag.

Annat som höjer humöret, om jag får tipsa, är kombinationen praoelev och plusgrader. Se vad fin Valmeten och halmfräsen blev när William startade högtryckstvätten i torsdags!

Sammanfattningsvis gäller alltså följande för en trivsammare tillvaro: Elda mer, spontanluncha med folk oftare, träffa eventuella barn om det är möjligt samt få någon att tvätta ens maskiner.