En helg i vårbrukets tecken

I helgen startade vårbruket på riktigt. Harvningen påbörjades och till vår glädje kunde Jesper vara med och köra. 

Det blev mycket gjort trots skiftande väder och sjukhuspass. Dyngkörningen kom igång lite smått samt att det grävs på ett ställe som jag ska visa bättre senare. Här körde Danne bort sten från just den åkern.

Jag skötte djur och lastade skit från gödselplattan emellanåt.


Det är bra fullt överallt nu. Skönt att börja tömma. 

Här är några harvbilder från helgen som gått. Bra många hektar kördes över och i morgon kommer Håkan. Då ska han och Danne ta sig an marken i Birsta.

Jesper, min brorsson som hjälpt oss så mycket de senaste åren, har återvänt hem efter en period med arbete på annan ort. Han ägnade stora delar av sin helg åt traktorkörning vilket vi är väldigt tacksamma för. En stenplockande bloggfotograf i form av flickvännen Felicia hade han med sig också vilket var himla praktiskt!

 

 

Foto: Jesper Öberg och Felicia Swärd