Ny på jobbet och gammal i gemet

Nu är grabbarna utsläppta och alla kor är glada. Bazadaise-Bamse och Blonde-Leif har fått varsin drös med damer så nu är det bara att hålla tummarna för dräktigheter. Bamse gör sin första säsong som avelstjur medan Leif är en favorit i repris. 

Oj då, jag råkade visst ljuga lite där i början. Alla kor är inte alls glada förresten. Fem av dem är sura för de får inte träffa killarna. Det är fjällkon Giklan, hennes dotter Freja samt tre herefordkorsningar som ska på slakt inom kort. Danne och Linda sorterade in dem i en egen avdelning men de förstår inte vad det ska vara bra för. Särskilt Freja är oerhört missnöjd med att vara på fel sida grinden. Hon fattade genast tycke för Bamse och det verkade ömsesidigt.

Freja och Giklan är förresten bara tillfälligt i celibat. De ska få sällskap av Donatello senare i sommar när de ska på bete i Gudmundstjärn. Han är en renrasig fjälltjur så det blir lämpligare avkommor än fjäll/bazadaiseblandningar.

Här är några bilder från den stora dagen.


Bamsestackarn… Ser ut som att han pendlar mellan nyfiken och livrädd här.


Nyfikenheten tog nog över ordentligt när han blev utsläppt från vagnen. 


Många fina damer att lära känna. 

Gissa vem som visade framfötterna lite extra? Japp, Tabita förstås. Även kallad Kåtfia.


– Nämen heeej, grabben, så trevligt. Välkommen, du ser muskulös ut…. och spänstig… mmmm…!


– Jo du ska komma upp såhär bakom, vet du. Jag visar lite så du kommer igång. Det är inte svårt!


– Hallå! Kan alla människor gå härifrån nu! Vi har liksom en DEJT!

 

Till skillnad från Bamse har Leif har varit med förr så han är stabil i sin roll. Lite mer back to business och kära återseenden.


Kolla vad fint han har växt på sig.


Kjellina och 508 inspekterade utrustningen och verkade nöjda.

Nu har det gått några dagar och det är väldigt fridfullt bland korna. Många har brunstat supertydligt de senaste månaderna och alltid har det varit någon som ridit på kompisarna eller råmat efter tjurar. Nu finns två stadiga bitar till hands så fort de behövs och lugnet har sänkt sig.