En röd morgon är inte det lättaste

Eftersom det är röd dag har Linda ett halvpass och börjar inte jobba förrän klockan tolv. Jag hade morgonrejset och bytte sedan av Danne på sjukhuset. Det hade kunnat gå smidigt men det gjorde det såklart inte. Inte helt i alla fall. 

För det första trodde jag att vi skulle bytas av klockan åtta men det var klockan sju. För det andra blev jag sinkad av den här:


På vift..!

Varför rymmer de just när man har en tid att passa? Eller såhär, varför glömmer man att stänga extragrinden utanför den dåliga boxdörren just när man har en tid att passa? Eller ännu bättre, varför har vi fortfarande så dåliga boxdörrar?! (Förlåt Danne, jag vet varför. För att du gör så mycket annat viktigt och inte hinner. Jag hade lagat dem själv bara jag hade rätt kompetens)

Nu är jag på plats på sjukhuset och det är skrapat hos tjurarna, skrapat och ströat hos korna, vatten och en ny bal kört till småkvigorna och så har jag gjort kalvladugården förstås. Nu klarar sig alla djur tills Linda kommer.

Jag förberedde så mycket som möjligt redan igår kväll men det blev tidigt ändå i morse. Tur att det är så ljust ute, det går riktigt lätt att kliva upp. Dessutom har jag börjat med ett nytt trick, eller en liten lyx kanske man ska säga. Jag fyller min retrotermos med kaffe det sista jag gör på kvällen, sedan ställer jag den och en fin kopp på sängbordet. Direkt när jag vaknar, trött som en bäver med grusiga ögon, behöver jag bara sträcka mig dit och hälla upp en god slurk som jag kan njuta av under täcket.  Det där första, ibland så tunga steget att ta mig ur sängen, stappla ner till köket och fixa i ordning morgonkaffet är nu reducerat till en stunds trivsel och en enkel mjukstart.

Jag känner mig snäll och omtänksam när jag ordnar kaffe åt mig. Fixar lite trevligt istället för att käftsmälla mig själv upp ur sängen varje morgon. Särskilt vid fyratiden behöver man extra mycket snällhet. Borde nog ha ställt fram en bulle också igårkväll.

Nu blir jag sjukhusförälder ett par dagar igen och jag ska passa på att gå igenom alla CDB-listor minutiöst. Jag har gjort listor på var alla djur befinner på gården och stämt av så allt är riktigt även i Jordbruksverkets system. Några små frågetecken dök upp häromdagen och de ska rätas ut så fort det blir vardag. Bland annat ska ett könsbyte utföras, som tur är bara i registret.

Såhär ser det ut i bland några av listorna för öronnummer i vår Google Keep. Ordning och reda. Det svåra är att komma ihåg att uppdatera när man flyttar djuren. Krävs disciplin.

Hemma tar ensilagelimpeplanen form och det ska köras mängder med grus idag. Danne har ordnat med förstärkning så det går säkert bra. Redan nu ser det väldigt fint ut. Ska visa arbetet inom kort. Slänger in en cool grävarbild så länge.

Ha en fin nationaldag!