Vi har en plan

Det är ingen Jönssonligankupp på gång men vi har en plan. En grusplan där vår allra första ensilagelimpa ska ligga. 

Den här grusplanen är 30 x 60 meter och har anlagts nedanför hangarn med hjälp av grävning och omflyttning av massor från en annan del av gården. Det var ett gediget jobb men vi fin hade bärhjälp av Håkan Söderberg och hans Ljungby. Stefan och Örjan var här och körde grus en hel dag också men de fastnade inte på bild.

Grävaren, JCB ’n som tillhör min far och bror fick jobba på ordentligt. Så pass att det slutade med ett larvmotorhaveri i helgen vilket var mindre kul.

Här öser jag på med några bilder på arbetet. Varsågoda att frossa.

  

I en optimal tillvaro hade vi slutligen hyrt en asfaltsvält eller större markvibrator och packat ihop allt extra hårt men så blev det inte den här gången. Förhoppningsvis räcker det med bra grundarbete och rätt material. Jag är då inte alls orolig. Dannes anläggningsjobb brukar är alltid gedigna så jag tror absolut den håller måttet.

Till sist gjordes en rygg i mitten av planen som stöd och riktning för packningen av ensilagelimpan som ska läggas på delen närmast hangarn. På andra sidan kan man göra ytterligare en limpa men troligtvis blir det rundbalar där, vi får se.

Nu är det bara att vänta och våndas. Limpa känns nervöst och pirrigt eftersom det är första gången. Foder för enorma värden ska lagras på ett för oss helt nytt sätt. Skönt i alla fall att ha en fin och välarbetad lagringsplats till att börja med.

I morgon kör vi!