Linda har gjort rent hus

Vårtvätten i ladugården är äntligen klar. I alla fall halva delen. Vi delade upp det eftersom det är svårt högtryckstvätta allt om man inte har helt tomt på djur. Förra veckan gjorde Linda ett ryck och det blev så fräscht. 

Flugorna kommer väl snart och förstör hennes fina arbete men det är alltid bra att ha rent innan så det finns så mycket ingrott för dem att lägga ägg i. Vår och försommar med varm luft och möjlighet för ytorna att torka snabbt gör det vettigt att passa på att tvätta när man kan.

Just nu har vi för en gångs skull väldigt få djur i kalvladugården så då passade hon på. Härligt med skinande vita väggar och rent i minsta skrymsle.

Vår högtryckstvätt står lägligt placerad inne i ladugården så det är enkelt att dra igång en tvätt. Minimalt med förberedelser, bara att städa ur boxarna, flytta ihop eller släppa ut djuren i en grindfålla och sedan köra på med hetvatten och en skvätt avfettning på plåten. Tyvärr blir det inte som nytt längre eftersom plyfan börjar bli lite sliten och gnagd här och var. Första decimetern på plåten, ovanför träet, är repad också, efter många nyfikna tungors slickande. Men så är det ju nästan fjorton år sedan vi byggde den här kalvladugården och med tanke på det tycker jag den är superfin.

Tänk vad härligt det är att det finns vit väggplåt att köpa och att det numer är högt i tak och fina ljusinsläpp i ladugårdarna? Allt var verkligen inte bättre förr.