En riktig blötlördag

Idag stämde väderprognosen och det är så blött här att man snart får paddla mellan huset och ladugården. Det har regnat konstant sedan inatt och jag är orolig att alla spannmålsåkrar ska lägga sig.

Att lagom är bäst verkar ha undgått vädergudarna nuförtiden. Idag har det regnat så våldsamt att det inte ens hjälpte att befinna sig under tak. Jag körde in balarna i hangarn istället för att öppna dem utanför på betongplattan, i tron att jag skulle klara mig från regnet, men det hjälpte inte mycket. Jag blev blöt ändå för det regnade både rakt ner och på tvären.

Efter lunch passade jag på att rota fram regnkläder (läs, jag stal barnens, har inga egna konstigt nog) och då blev det både lättare och roligare att jobba. Usch för fuktiga arbetskläder och vatten som kryper in överallt. Ovärdigt är det!

Eftersom jag var tvungen att göra en tripp till apoteket på eftermiddagen åkte jag förbi åkrarna i Birsta. Jag vågade knappt kolla men till min glädje såg de helt okej ut trots regnet. Det kanske inte kom lika våldsamt där som hemma.

Otroligt att det redan är augusti och snart tröskning…