Full pullingaction!

Idag var det traktorpulling och går man inte själv kan man alltid skicka ut en actionreporter. Då får man både bilder och kortare referat. Med betoning på kortare. 

Sonen Elias åkte till traktorpullingtävlingen i Silje några mil härifrån tillsammans med min brorsas familj. Danne mötte upp en stund också men jag har varit hemma hela dagen.

”Ascoolt”, ”häftigt”, ”ööh svartrök” var ungefär allt jag fick veta om evenemanget och det var alltså själva referatet.

Mackes Gräv… nämen snälla. Coolare reklamplats får man väl leta efter? Mycket bra val med vit bakgrund också. Det ser ju ut som att Macke, vem han nu är, chefar över hela stället!

Traktorpulling är en märklig sport tycker jag, det går ju liksom bara rakt fram (det gör ju i och för sig många andra sporter också, om man tänker efter). Men det måste vara jättekul för alla som bygger, finslipar, egendesignar och sliter i garagen, gud vet hur många timmar, få komma ut och tävla. Många delar ju intresset i kompisgäng eller inom familjen så jag kan tänka mig att det blir en stark gemenskap på många sätt, både kring varje traktor men också i sporten som helhet.

Ett härligt publikevenemang är det ju också och jag förstår att Elias tyckte det var coolt. Jag har varit med och jobbat på en tävling en gång för länge sedan och det var kanonbra stämning och verkligen alla åldrar i publiken.


Just här är det lite glest men jag uppfattade att det var bra med folk som hittade dit till slut. 

Det två år sedan en tävling arrangerades i Siljegropen så det var extra kul att det kunde bli av nu. Egentligen skulle de ha kört igår men eftersom det regnade så vansinnigt fick man flytta fram det en dag. Strålande sol passade mycket bättre för både människor och maskiner så det var nog bäst som skedde.

På hemmaplan har jag och Linnea haft trevligt besök av familjen West från Nordingrå. Vi tänkte åka och titta på deras nya ladugård men det slutade med att de hamnade på fika hos oss istället. Verkligen kul, man har nästan glömt bort hur givande det är att träffa människor och bara umgås. Paulina har instagramkontot ”mittlivsombonde” och även en blogg med samma namn. Om man inte följer henne redan tycker jag att man borde börja. Hon är väldigt klok och delar med sig mycket om allt som rör lantbruk och mjölkproduktion. Och så får man se parets duktiga och roliga barn när de hjälper till på gården också.

Min dag slutade med extrajobb. Jag skulle skynda mig att byta av Danne på sjukhuset och tog dubbla balar i gripen till betesdjuren. Den undre gled ur greppet och ja, jag körde på den, så den exploderade kan man säga… Klant!


Tack och hej

Foto: Elias Bergström