Andraskörden är igång

Ytterligare en skördevecka har inletts och nu är det andra ensilageomgången och limpa nummer två som gäller. 

Janis har slagit idag och i morgon och på onsdag ska det hackas och packas. Nervöst igen om jag ska vara ärlig men inte lika som sist. Nu har vi ju testat en gång och vet hur det ska vara. Bara vädret håller sig stabilt och alla maskiner går som de ska blir det nog bra. Vi kommer att jobba lite annorlunda med täckningen den här gången bara men för övrigt satsar vi på samma strategi som sist.

Det som är extra smidigt den här gången är att Linda är på plats i morgon och på onsdag. Sist hade hon semester om jag inte minst fel, eller om det sammanföll med dagarna när hon jobbar på en annan gård. Hursomhelst var det rätt stressigt att hinna med allt vanligt jobb samtidigt som gräset bokstavligen vällde in. Lyx att vara en till så man slipper kliva upp mitt i natten för att hinna allt.

För att få till en sådan här extra intensiv arbetsvecka har vi fått hjälp på sjukhusfronten också. Ohälsa och krav på föräldranärvaro tar inte paus för skörd så vi är väldigt tacksamma att ha släktingar som ställer upp på olika vis. Vi kommer att åka emellan en del men slipper hasta iväg mitt i arbetet när det är som allra mest att göra.
Skönt för nerveran’.

 

(Bilderna är från tidigare, färska kommer i nästa inlägg!)