Mörkare tider men ljust på tavlan

Vipps har det blivit kvällsmörkt och jag är inte alls van. Kommer på mig själv med att planera en massa saker jag ska göra på kvällarna bara för att inse att somligt är väldigt svårt när det är kolsvart ute. 

Idag till exempel, hade jag tänkt gå en sväng i skogen men det blev varken hallon eller kantareller. Såhär såg det ut när jag hade jobbat klart.

Det är tydligt att vi är inne i sensommaren och går mot spannmålsskörd och höstbruk med en väldig fart. Tröskorna har börjat rassla igång både norr och söder om oss och vi ska också starta upp efter helgens regn. Danne kollar längtansfullt på Lexia stup i kvarten.


Gammal bild men känslorna består. 

Mörkret är vilsamt på ett sätt men frustrerande nu när man precis vant sig vid ljust dygnet runt. Som tur är finns det annat som lyser upp i tillvaron. Den här tavlan till exempel. Den som sitter i kalvladugården. Där skriver vi upp diverse viktiga saker såsom mjölkmängd, djur som ska avvänjas och annat vi behöver påminna eller uppdatera varandra om.

Förutom ”God morgon Linda, ursäkta att det är stökigt här, hade sjukt bråttom igår” och liknande hälsningsmeddelanden kan det stå lite av varje på den här tavlan:

         ”4997 lämnade 0,5 liter ons. kv. Hålla koll”

          ”Tempa 5001”

          ”5022 är galen, ej låsas fast!”

          ”Biopect till alla små, endast morg.”

           ”Inköp: disktrasor, blåskopa, diskmedel, CHOKLAD!”

Och sådana saker. Ibland även något litet rim men det var alltför länge sedan. Måste nog ta tag i det, det brukar vara uppskattat.

Längst ner skriver vi in om vi har djur som står på läkemedelsbehandling. Vilket datum vi påbörjat och vilken mängd de ska ha. Vi skriver såklart ordentlig journal också men det är alltid bra att ha dem uppskrivna här med så det syns ordentligt. Tyck’ vi i alla fall.

Just nu är det helt tomt i rutan för pågående behandlingar och det är alltid härligt! Inte en diarré, inte en ansträngd lunga så långt ögat når. Bara friska småttingar precis som det ska vara.

Det är alltid ett ljus i mörkret. Oavsett årstid.